Blog

Verbeter uw Lokale SEO met Bing Places

Bent u een lokale ondernemer die graag meer zichtbaarheid wil op internet? Wilt u ervoor zorgen dat uw bedrijf wordt gevonden door potentiële klanten in uw regio? Dan is het verbeteren van uw lokale SEO essentieel. In dit artikel laten we u zien hoe u uw lokale SEO kunt optimaliseren met behulp van Bing Places. Door deze strategieën toe te passen, zult u merken dat uw bedrijf hoger in de zoekresultaten verschijnt en meer lokale klanten aantrekt.

Wat is Bing Places?

Voordat we dieper ingaan op het verbeteren van uw lokale SEO met Bing Places, laten we eerst eens kijken naar wat Bing Places precies is. Bing Places is een gratis online platform van Microsoft, vergelijkbaar met Google Mijn Bedrijf. Het stelt bedrijfseigenaren in staat om hun bedrijfsinformatie, zoals adres, openingstijden, contactgegevens en foto’s, te beheren en weer te geven in de zoekresultaten van Bing.

Stap 1: Maak uw Bing Places-vermelding

De eerste stap om uw lokale SEO te verbeteren met Bing Places is het maken van een vermelding voor uw bedrijf. Ga naar de Bing Places-website en meld u aan met uw Microsoft-account. Als u nog geen account heeft, kunt u er een aanmaken. Vervolgens kunt u uw bedrijfsinformatie invoeren, zoals naam, adres, telefoonnummer en categorie.

Het is belangrijk om uw bedrijfsinformatie nauwkeurig en consistent in te voeren. Zorg ervoor dat u uw bedrijfsnaam, adres en telefoonnummer (ook wel NAP-gegevens genoemd) consistent gebruikt op uw website en andere online vermeldingen. Dit helpt zoekmachines om uw bedrijf correct te identificeren en te koppelen aan de juiste zoekopdrachten.

Stap 2: Optimaliseer uw Bing Places-vermelding

Nu u uw Bing Places-vermelding heeft gemaakt, is het tijd om deze te optimaliseren. Hier zijn enkele belangrijke punten om op te letten:

 1. Bedrijfsinformatie:
  Zorg ervoor dat uw bedrijfsinformatie volledig is ingevuld en up-to-date is. Vermeld uw adres, telefoonnummer, openingstijden en andere relevante gegevens. U kunt ook foto’s toevoegen om uw bedrijf te presenteren en potentiële klanten een kijkje te geven in uw vestiging.
 2. Categorieën:
  Kies de meest relevante categorieën voor uw bedrijf. Bing Places biedt een breed scala aan categorieën om uit te kiezen. Selecteer de categorieën die het beste passen bij uw bedrijf en de diensten die u aanbiedt.
 3. Beschrijving:
  Schrijf een pakkende en informatieve beschrijving van uw bedrijf. Gebruik relevante zoekwoorden die potentiële klanten zouden kunnen gebruiken bij het zoeken naar bedrijven zoals het uwe. Zorg ervoor dat de beschrijving uniek is en de voordelen van uw bedrijf benadrukt.
 4. Foto’s en video’s:
  Voeg visuele elementen toe aan uw Bing Places-vermelding om de aandacht van gebruikers te trekken. Plaats foto’s van uw producten, uw team of uw bedrijfsinterieur. Als u video’s heeft die uw bedrijf presenteren, kunt u deze ook toevoegen.
 5. Reviews:
  Moedig uw klanten aan om reviews achter te laten op uw Bing Places-vermelding. Positieve reviews kunnen andere potentiële klanten overtuigen om voor uw bedrijf te kiezen. Reageer ook op de reviews, zowel positieve als negatieve, om uw betrokkenheid en klantenservice te tonen.

Stap 3: Lokale Citations en Backlinks

Naast het optimaliseren van uw Bing Places-vermelding, is het ook belangrijk om te werken aan lokale citations en backlinks. Citations zijn vermeldingen van uw bedrijfsnaam, adres en telefoonnummer op andere websites, zoals online directories, lokale bedrijfsgidsen en sociale media platforms. Deze citations helpen zoekmachines om uw bedrijf te associëren met een specifieke locatie.

Het verkrijgen van backlinks, oftewel links van andere websites naar uw website, is ook van groot belang voor uw lokale SEO. Het kan uw online autoriteit vergroten en zoekmachines laten zien dat uw website waardevolle en relevante informatie biedt. U kunt backlinks verkrijgen door samen te werken met andere lokale bedrijven, gastblogs te schrijven of actief te zijn op sociale media.

Stap 4: Optimaliseer uw website

Naast het optimaliseren van uw Bing Places-vermelding en het verkrijgen van citations en backlinks, is het cruciaal om uw website zelf te optimaliseren voor lokale SEO. Hier zijn enkele belangrijke punten om rekening mee te houden:

 1. Lokale zoekwoorden:
  Gebruik lokale zoekwoorden op uw website, zoals de naam van uw stad of regio, in uw paginatitels, meta-beschrijvingen, heading tags en de inhoud van uw pagina’s. Dit helpt zoekmachines om uw website te associëren met uw specifieke locatie.
 2. Adres en telefoonnummer:
  Zorg ervoor dat uw NAP-gegevens duidelijk zichtbaar zijn op uw website. Plaats uw bedrijfsadres en telefoonnummer in de footer of de contactpagina van uw website. Dit maakt het voor zoekmachines en potentiële klanten gemakkelijk om uw bedrijf te vinden en contact met u op te nemen.
 3. Lokale content:
  Creëer waardevolle en relevante content die gericht is op uw lokale doelgroep. Schrijf blogartikelen, gidsen of nieuwsartikelen die interessant zijn voor mensen in uw regio. Gebruik lokale zoekwoorden in uw content en bied informatie die nuttig is voor lokale bezoekers.
 4. Mobiele optimalisatie:
  Zorg ervoor dat uw website goed geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten. Steeds meer mensen zoeken lokaal via hun smartphones, dus het is belangrijk dat uw website snel en gebruiksvriendelijk is op mobiele apparaten.

Conclusie

Het verbeteren van uw lokale SEO met behulp van Bing Places kan uw bedrijf helpen om beter zichtbaar te zijn in de zoekresultaten van Bing en andere zoekmachines. Door uw Bing Places-vermelding te optimaliseren, lokale citations en backlinks te verkrijgen en uw website te optimaliseren voor lokale zoekwoorden, kunt u de online zichtbaarheid van uw bedrijf vergroten en meer lokale klanten aantrekken. Volg deze stappen en ervaar de voordelen van een verbeterde lokale SEO. Veel succes!