Blog

Winnen met Google SEO: De ultieme gids

De overcomplicatie van SEO

SEO kan een complex en overweldigend onderwerp zijn. Met meer dan 200 ranking factoren om rekening mee te houden, is het gemakkelijk om verstrikt te raken in de details van het optimaliseren van je website. Een recent onderzoek van Backlinko daagt dit idee echter uit. Volgens hun onderzoek stelt Google’s zoekleidraad over AI dat inhoud van hoge kwaliteit zal worden beloond, ongeacht hoe deze is geproduceerd.

Deze onthulling roept een belangrijke vraag op: is het leren van SEO te ingewikkeld? En zo ja, welke strategieën werken eigenlijk in het huidige SEO-landschap? In deze blog onderzoeken we de 80/20 regel van SEO en ontdekken we de belangrijkste concepten die u kunnen helpen succes te behalen in de zoekresultaten van Google.

Schrijven voor de zoekmachine

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is schrijven voor de lezer niet genoeg om succes in Google te garanderen. Hoewel het belangrijk is om inhoud te produceren die de lezer tevreden stelt en conversies stimuleert, is het net zo belangrijk om SEO pijler nummer één prioriteit te geven: schrijven voor de zoekmachine. Immers, als uw inhoud niet goed scoort in Google, wordt hij door niemand gezien.

Om de aandacht van Google te krijgen, moet u de concurrentie omkeren. Door de best gerankte artikelen voor je trefwoord te analyseren, kun je de zoekintentie bepalen en je inhoud dienovereenkomstig structureren. Dit betekent dat je je inhoud moet aanpassen aan het formaat en de koppen die al succesvol zijn op pagina één van Google.

Gebruikerservaring optimaliseren

Het belangrijkste doel van Google is om gebruikers de best mogelijke ervaring te bieden. Dit betekent dat hun zoekopdrachten zo snel en volledig mogelijk moeten worden beantwoord. De tijd dat de verblijftijd (de tijd die een gebruiker op een pagina doorbrengt) de belangrijkste indicator was voor de kwaliteit van de inhoud, is voorbij. Vandaag de dag gaat het erom de gebruiker direct waarde te bieden.

Zorg er bij het schrijven van je content voor dat je de vraag van de gebruiker zo snel mogelijk beantwoordt. Kijk naar de best gerankte artikelen voor je trefwoord en let op hun koppen en subkoppen. Structureer uw inhoud op dezelfde manier om ervoor te zorgen dat deze voldoet aan de verwachtingen van Google.

Woordtelling en optimalisatie van entiteiten

De lengte van je artikel moet worden bepaald door de best gerankte artikelen voor je trefwoord. Gebruik een gedetailleerde plugin om deze artikelen te analyseren en kom met een gemiddeld aantal woorden. Dit geeft je een doel om naar te streven.

Daarnaast is het belangrijk om je inhoud te optimaliseren voor kritieke entiteiten, woorden en zinnen. Tools zoals Surfer kunnen je helpen bij het schrijven en ervoor zorgen dat je inhoud de nodige zoekwoorden bevat om goed te scoren in Google.

Een autoriteit op een onderwerp worden

Om echt te domineren in SEO, moet je jezelf vestigen als een autoriteit van een onderwerp, vaak zie je de term “topical authority”. Dit betekent dat je een onderwerp schema moet maken en duizenden zoekwoorden moet vinden die gerelateerd zijn aan je niche. Door deze zoekwoorden te organiseren en er gerichte inhoud omheen te maken, zorg je ervoor dat jij een autoriteit wordt op een onderwerp.

Onthoud dat deze autoriteit opnieuw wordt berekend tijdens de kernupdates van Google. Het is dus belangrijk om uw onderwerp map te voltooien voor de volgende update om uw kansen op een positie als autoriteit te maximaliseren.

De kracht van backlinks

Backlinks zijn altijd een cruciale factor geweest in het algoritme van Google. Ze dienen als een blijk van vertrouwen van andere websites en geven aan dat uw inhoud betrouwbaar en waardevol is. Veel SEO-professionals begrijpen echter niet hoe ze backlinks effectief kunnen gebruiken.

Er zijn twee soorten backlinks waarmee rekening moet worden gehouden: links met een hoge relevantie en een hoog volume, en links met een lage relevantie en een hoge autoriteit. De eerste kunnen worden verkregen door relevante nichesites te benaderen, terwijl de laatste kunnen worden verkregen via groepen zoals Roeptumaar.

Door deze strategieën te volgen, kunt u uw kansen op succes in de zoekresultaten van Google vergroten. Onthoud dat SEO niet ingewikkeld hoeft te zijn. Concentreer je op het maken van inhoud van hoge kwaliteit die voldoet aan de verwachtingen van Google en je bent goed op weg om de zoekresultaten te domineren.